Nieuws

IMG-BLOG
27 Feb, 2020

Geen schoorsteen?

by Maarten Duijzer | 27th Feb, 2020 | Informatie |

Mijn huis heeft geen schoorsteen. Kan ik toch een haard of kachel plaatsen?


Iedere haard produceert rookgassen en die moeten worden afgevoerd met een rookgasafvoerkanaal. Als je geen schoorsteen of rookkanaal in huis hebt – en toch een haard of kachel wilt aanschaffen – is een gashaard het makkelijkste. Een houtkachel heeft namelijk een verticaal rookkanaal nodig, oftewel een schoorsteen die recht omhoog gaat. Dat is nodig voor de trek – de zuurstof – die hout brandend houdt. Daarnaast moet houtrook altijd boven de nok van het huis naar buiten komen. Dat is wettelijk zo geregeld.

Meer mogelijkheden met gas


Met een gesloten gaskachel heb je meer mogelijkheden. Hier kan het rookkanaal ook horizontaal liggen, zodat het door de gevel naar buiten kan. Een gaskachel kun je dus op bijna elke gewenste plek installeren. Het kanaal mag niet uitmonden onder ventilatieopeningen of in hoeken, want er moet voldoende ruimte zijn om zuurstof aan te voeren en rookgassen weer naar buiten te leiden. Daarover hier meer.

Twijfel je over de mogelijkheden in jouw woning? Heb je geen schoorsteen maar wil je per se een houthaard? Schakel dan een expert in. Onze dealers geven altijd advies op maat.

Vind hier de dichtstbijzijnde dealer die jou kan helpen.



Uit https://barbasbellfires.com/nl/inspiratie/mijn-huis-heeft-geen-schoorsteen-kan-ik-toch-een-haard-of-kachel-plaatsen/